H.I.M

H I M NURUL AFYRA Bercinta dengan orang lain kahwin dengan orang lain Takdir mendatang apabila tunangnya Naquib memutuskan ikatan pertunangan sehari sebelum nikah Tidak cukup itu penghinaan diberikan kepa

  • Title: H.I.M
  • Author: Fazlyn Ridz
  • ISBN: 9789670907420
  • Page: 425
  • Format: Paperback
  • NURUL AFYRA Bercinta dengan orang lain, kahwin dengan orang lain.Takdir mendatang apabila tunangnya Naquib memutuskan ikatan pertunangan sehari sebelum nikah Tidak cukup itu, penghinaan diberikan kepada keluarganya.Dihantar seorang lelaki asing sebagai galang ganti.Dalam keadaan genting, Afyra bersetuju demi maruah diri dan keluarganya Permulaan hidup bersama itu memaNURUL AFYRA Bercinta dengan orang lain, kahwin dengan orang lain.Takdir mendatang apabila tunangnya Naquib memutuskan ikatan pertunangan sehari sebelum nikah Tidak cukup itu, penghinaan diberikan kepada keluarganya.Dihantar seorang lelaki asing sebagai galang ganti.Dalam keadaan genting, Afyra bersetuju demi maruah diri dan keluarganya Permulaan hidup bersama itu memang aneh Lelaki itu tidak dikenali Namun sedikit rasa dalam hati mengesan, ada kelainan pada keperibadian lelaki itu walaupun si suami berahsia entah kenapa.AHMAD FAKHRI RIZAL Adik kepada Naquib Fakhri rela menikahi Afyra demi beribu sebab Cantik, datang dari keluarga kaya dan alim, itu antara sebabnya Siapa kata hidup mereka tidak dilanda masalah pada permulaannya, namun ujian kecil itu tidak mampu menjadi kudis kepada mereka Mereka semakin teguh membina ikatan cinta bersama.Sebaliknya, abang kandung dan ibu tiri, teman teman yang disangka sahabat mereka semua itulah yang menjadi barah dalam kehidupan Fakhri dan Afyra Fakhri hampir terjatuh dalam hidupnya, namun ada seorang wanita yang setia di sisi Itulah isterinya Memberi semangat, menjadi penawar dan penglipur lara Fakhri.Fakri tidak pernah berputus asa Dia seorang lelaki yang cekal Dia dikurniakan Allah kepandaian Kebijakan Fakhri mula mendapat perhatian Dia mula bangkit semula sehingga membuka mata setiap orang yang merendah rendahkannya.Hero In A Million Dialah seorang lelaki istimewa di mata mentuanya Hero kepada isteri dan anak anaknya Seorang sahabat kesayangan kepada sahabatnya Juga seorang anak yang pemaaf kepada bapanya Dia tidak sempurna Namun lelaki seperti dia hanya ada satu dalam sejuta

    One thought on “H.I.M”

    1. 4.5* Novel yg dinantikan since author menulis tentang keluarga Ariff Buhler. Saya sangat suka dgn keluarga ni. Boleh dikatakan dlm cerita anak2 Ariff Buhler, ini yg paling saya suka. Sipnosis overload. My review tambahkan lagiharap ada ummph! Jemput baca semua.Fira really mencontohi sikap ibunya bapanya yg baik dan sangat tajam pemikirannya bab emosi seorang suami. Walaupun marah bila mengetahui tujuan sebenar Fakhri menikahinya & ditipu tentang dua kehidupan berbeza suaminya berbulan2 laman [...]

    2. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM19. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Best sangat! But so stupid of me tak sedar yang Tan Sri Ariff is actually the same Ariff from Janji Pada-nya, until lar dah nak habis. Just like I love Janji Pada-Nya, N juga turut suka teramat sangat dengan H.I.M Jalan cerita yang tak complicated tapi padat dengan kisah manis, lawak jenaka dan pengajaran. N suka dengan semua watak dalam cerita ini kerana masing-masing memainkan peranan untuk men [...]

    3. sungguh best baca buku ni. saya peminat setia keluarga arif butler.Kali ni kisah afyra Dan fakri. afyra terpaksa berkahwin dgn fakri bila naquib mengundur diri. suka ksh rumahtangga fakri Dan afyra. mereka tak cpt melatah walau diberi ujian. ketika kwn- kwn fakri berpaling tadah, afyra Dan bayi DLM kandungan afyra memberi kekuatan utk bangkit semula membuktikan keupayaan diri sendiri sehingga digelar dato fakri. yg plg saya suka ialah ank kembar tiga mereka. so cute. dua tiga Kali ulg baca tak p [...]

    4. Nurul Afyra (Fira) tersepit antara soal hati & maruah keluarga apabila tunangannya mahu menarik diri sehari sebelum hari pernikahan.  Tiba2 muncul Ahmad Fakhri Rizal (Fakhri) menawarkan diri sebagai calon pengganti pengantin lelaki. Demi memelihara aib keluarga & atas restu ibu ayah tercinta, Fira bersetuju meneruskan maka ijab pun bertukar tangan.Terdidik dgn ajaran agama, meski apapun permulaan perkahwinannya, Fira tetap menjalankan tanggungjawabnya tanpa peduli apa pun status suaminy [...]

    5. 5* = amazing, kan?Bagi saya, kisah ini amazing. Banyak nasihat, tapi tak jemu mendengar. Baik daripada Tan Sri Ariff, Puan Sri Insyirah, mahupun siapa-siapa watak dalam kisah ini. Keluarga yang sangat harmoni, saya suka keluarga ini. (Try imagine sorang-sorang muka kacukan anak-anak Ariff-Insyirah ni)Fakhri & Afyra walaupun berkahwin tanpa cinta, tapi masing-masing tahu tanggungjawab masing-masing. Afyra yang sentiasa menjadi tunjang sokongan yang kuat untuk suami dan menjadi pemaaf kepada s [...]

    6. Novel ni bukan tak best. Aku terhibur sebenarnya (itu pun di pertengahan baru okay). Cuma ada beberapa perkara yang menganggu pembacaanku. Mungkin boleh bagi 4 tapi sayang, aku terganggu.

    7. Dalam satu malam dpt abiskan novel ni wlpn kebanyakan bab dh ade dlm grup tp bila mula baca semula xterasa pon ketebalan novel ni best!! novel adnil zaff@ fazlyn ridz mmg xpenah mengecewakan

    8. Seriously tak perasan cerita ni about anak2 Insyirah & Ariff until dah habis bacatutla macam familiar aje nama insyirah niSaya suka watak2 antagonis yang tidak keterlaluan jahatnyadan xde insiden kena tangkap basah cuma ayah Fakhri tu macam kena bomoh aje oleh mak tirinya sebab langsung x berani bersuara. Fakhri is resourceful and strongFira juga open minded, tidak mudah melatah dan sangat memahami . Dia lebih suka bersemuka dan berbincang masalah & sangat pemaafwalaupun marah dgn Fakhri [...]

    9. Best cerita iniFakhri & Afyra : masing2 tahu tanggungjawab dan saling melengkapi. Tidak mudah kalah dengan dugaan rumahtangga

    10. fakhri, anak yang terbiar dan bekas pelajar sekolah juvana mencari arah untuk meneruskan kehidupan. punya azam dan tekad yang kuat untuk berjaya. lalui zaman remaja dengan penuh perancangan afyra, anak tan sri ariff walaupun dibesarkan dengan kemewahan tapi seorang yang kuat semangat dan cekal hati. mereka pernah bersua seketika dan kemudian berjumpa kembali bila naquib buat onar. dia mahu membatalkan perkahwinan dengan afyra tapi kemudian berdolak dalik mahu pula. tan sri ariff tidak mahu anakn [...]

    11. Tepat pukul 2 pagi sy berjaya menghabiskan kisah cinta antara Fakhri dan Afyra. Bila dah pegang langsung tak boleh letak. Bait2 ayatnya terus memegang sy utk menelusuri kisah salah seorang anak Tan Sri Arif Buhler ini. Sejujurnya sy lebih menyukai jalan cerita H.I.M drpd kisah Jannah dan Rayland dlm Fasad. Dalam H.I.M, sy terhibur dgn keletah Fyra dan Fakhri selepas mereka berkahwin dan duduk di rumah sewa Fakhri. Walaupun serba kekurangan (Fakhri sengaja tidak mahu menunjukkan kekayaan kpd Afyr [...]

    12. BEST! Bila kandungan isteri dah gugur, baru nak huraikan segala rahsia. Suka dgn watak si isteri yg sentiasa beri sokongan kepada suami. Walaupun si abang ipar sebok jadi org ketiga, pasangan suami isteri yg saling mempercayai boleh pertahankan rumah tangga mereka.Pengajaran: honesty is the key to a successful marriage!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *