3650 Cinta

Cinta Masa tak pernah membunuh rasa cintaHanya kerana sekeping gambar mereka bertemu berkawan dan dalam diam si gadis mula memendam rasa cinta Huda terlalu yakin bahawa Wafiy lelaki yang tak punya apa

  • Title: 3650 Cinta
  • Author: Nur Mayani
  • ISBN: 9789671331453
  • Page: 342
  • Format: Paperback
  • Masa tak pernah membunuh rasa cintaHanya kerana sekeping gambar, mereka bertemu, berkawan dan dalam diam, si gadis mula memendam rasa cinta Huda terlalu yakin, bahawa Wafiy, lelaki yang tak punya apa selain hati yang penuh dengan kasih sayang, dapat membahagiakan dia.Wafiy memendam rasa menghalau segenap perasaan indah yang mula tumbuh dalam hatinya kerana dia, si miskinMasa tak pernah membunuh rasa cintaHanya kerana sekeping gambar, mereka bertemu, berkawan dan dalam diam, si gadis mula memendam rasa cinta Huda terlalu yakin, bahawa Wafiy, lelaki yang tak punya apa selain hati yang penuh dengan kasih sayang, dapat membahagiakan dia.Wafiy memendam rasa menghalau segenap perasaan indah yang mula tumbuh dalam hatinya kerana dia, si miskin yang tak layak merasai apa itu cinta.Jangan hancurkan hidup kamu dengan memilih lelaki tak guna yang tak boleh bagi kamu bahagia Yang tak boleh bagi kamu kesenangan Puan SuzyWafiy tu baru 18 tahun, umi Masih jauh lagi perjalanan hidup dia HudaApabila seorang ibu tekad untuk memisahkan percintaan terkubur bersama harapan Hanya kenangan bersama Huda, membelit jiwa dan menyiksa rasa seorang lelaki bernama Wafiy.Namun di hati Huda, dia dapat rasakan hembusan cinta Wafiy masih panas dan segar Lelaki bernama Wafiy masih ada walaupun 10 tahun dulu dia telah menerima berita kematian lelaki itu.Ke mana saja Huda pergi saya tetap di hati dia, Dekat jiwa dia Umi bawalah dia ke planet lain sekalipun, saya akan tetap bersama dia Wafiy3650 hari berlalu Dapatkah Huda menerima kehidupannya tanpa Wafiy Mampukah dia menjalani hidup dengan tenang sedang rasa bersalah itu sering mencengkam dirinya Mampukah cinta antara dua darjat ini bersatu dalam rasa yang gembira

    One thought on “3650 Cinta”

    1. 3.5* NLBReally suitable for teenage to young adultsJika dewasa nak baca pun tiada masalah.Kisah bermula dari zaman sekolah menengah (Tingkatan 6 atasan) hingga dewasa. Bertemu kerana gambar yg ditangkap oleh Huda telah memenangi contest di sekolah dan di tampal di one of the school corner. Wafiy, yg baru berpindah ke sekolah itu sedar bahawa itu adalah gambarnya lantas mencari siapa photographer tersebut. Semakin hari semakin akrab dan membenih rasa sayang dan cinta di antara mereka. Malangnya, [...]

    2. Cerita Cinta zaman sekolah membawa ke 10 tahun kemudian Cerita cintanya menarik Cuma konfliknya terlalu banyak Novel ini sangat menarik pada separuh permulaannya namun seperti hilang arah pada separuh akhirnya Tapi masih seronok dibaca #3650cinta #nurmayani #novelmelayu #novelcinta #lovenovel #bookstagram #hobisaya #bookworm

    3. 10 tahun membawa hati lara. pertemuan sewaktu persekolahan di tingkatan 6 membibitkan rasa cinta seluas samudera di hati wafiy dan huda. cumanya bantahan dan halangan dari ibu huda, puan suzy dan sikap gilakan harta dunia pak hamid, ayah wafiy buat hubungan mereka terpisahwahai dik Nur Mayani, nak komplen nihat hang buat kisah cinta lagu nih. budak sekolah memang bercinta macam ni ka? memang di awal buku puan penulis tak masukkan pun part manis bergula tapi bila kisah cinta waktu sekolah diselit [...]

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *