My Soulmate

My Soulmate Semakin aku cuba jauhkan diri daripadamu Semakin dekat kau datang kepadaku Kenapa Ayu tutup telefon Sengaja nak larikan diri dari abang Macam tu Bertubi tubi soalan yang keluar dari mulut Taufik Terny

  • Title: My Soulmate
  • Author: Shila Alish
  • ISBN: 9789670907161
  • Page: 414
  • Format: Paperback
  • Semakin aku cuba jauhkan diri daripadamu Semakin dekat kau datang kepadaku Kenapa Ayu tutup telefon Sengaja nak larikan diri dari abang Macam tu Bertubi tubi soalan yang keluar dari mulut Taufik Ternyata lelaki itu tidak dapat menahan marah Mana ada Bateri telefon saya habis nak buat macam mana Jawabnya selamba tanpa rasa bersalah Kalau dah tahu bateri tu habisSemakin aku cuba jauhkan diri daripadamu Semakin dekat kau datang kepadaku Kenapa Ayu tutup telefon Sengaja nak larikan diri dari abang Macam tu Bertubi tubi soalan yang keluar dari mulut Taufik Ternyata lelaki itu tidak dapat menahan marah Mana ada Bateri telefon saya habis nak buat macam mana Jawabnya selamba tanpa rasa bersalah Kalau dah tahu bateri tu habis, tak boleh ke Ayu datang balik ke meja kita Kenapa Tak berani nak datang sebab ada Hisyam dan Zetty sekali Soal Taufik sengaja menyindir Ayuni Kenapa pulak saya nak takut dengan mereka Balas Ayuni cuba menafikan walaupun sedikit sebanyak, memang ada kebenaran akan kata kata Taufik itu Yelah manalah tahu Ayu ada buat salah kan Orang yang ada buat salah aje selalunya takut nak berhadapan dengan orang lain Apa yang abang mengarut ni Siapa yang buat salah Abang jangan nak menuduh sebarangan Balas Ayuni semakin berang mendengar tuduhan Taufik itu Abang bukan jenis manusia yang suka nak menuduh orang sebaranganlah Kalau takde bukti, abang takkan cakap macam ni Balas Taufik juga keras.Entah kenapa, tembok kesabaran yang teguh di dalam dirinya selama ini, akhirnya roboh juga akibat sikap Ayuni dan Hisyam yang seolah olah ingin mencabar kesabarannya Bukti apa yang abang ada Kalau betul ada, tunjukkanlah Cabar Ayuni keras.Taufik merenung tajam ke wajah Ayuni Nampaknya gadis itu begitu yakin dengan kata katanya Mungkin diaterlupa dia sedang bercakap dengan siapa Ok.abang nak Ayu jawab dengan jujur Apa dia Soal Ayuni seolah sengaja hendak membuat provokasi kepada Taufik Ke mana Hisyam bawa Ayu pergi lepas abang tinggalkan Ayu di tepi jalan hari tu Soal Taufik keras sambil matanya merenung tajam ke dalam mata Ayuni.Sesungguhnya mata memang tidak boleh menipu, biar pun mulut cuba menafikan, tetapi pandangan dari sepasang mata pasti akan membongkar penipuan yang cuba dilakukan.Riak wajah Ayuni kelihatan berubah Kelihatan dia begitu tergamam mendengar soalan dari Taufik itu walaupun sebelumnya dia begitu yakin mencabar Taufik mengemukakan bukti.Ya Allah dia tahu ke Kalau benar dia tahu, siapa yang beritahu Adakah Hisyam yang membocorkan rahsia pertemuan mereka

    One thought on “My Soulmate”

    1. Saya tak review permulaan cerita kerana ia boleh didapatkan di bahagian sipnosis. Among all her 3 novels, saya paling suka yg iniIm not her fan.oninya all her 3 novels saya ada dan baca at different timing over the years.As usual saya mmg kurang suka watak perempuan utama.lera saya bertukar kerana biasanya author2 menulis character yg sukar untuk saya sukaiaitu watak yg tak tetap pendiriandah tahu tunang org pun masih nak melayan (walaupun adakalanya mengelak atau tanpa sengaja) just because bot [...]

    2. Ada hikmahnyaa Ayuni ditinggalkan oleh bekas tunang kerana lepas itu dia dicintai oleh 2 orang lelaki yang berkawan baikCiter yang melibat hati dan perasaan, persahabatan. Kerana sahabat sanggup serahkan wanita yang dicintai pada kawan baik Tapi orang kata kalau dah jodoh tak kemanakan.

    3. Suka sangat jalan cerita ni. Cerita yang mengandungi persahabatan, tragik dan sedih sampai meleleh air mata. Anyway syabas buat penulis.

    4. Tak tau kenape takde yg nak review buku ni Silap saya baca buku ni dlm bus Sampai meleleh air mata, org dok tgk kanCrite yg tak meleret, permulaan yg strait forward dan hepi endin.Mengisahkan Ayuni yg diterima kerja di Menara Holdings kerana PA boss besar (Taufik) dah terpikat dgn gbr Ayuni. Tapi boss besar (Hisyam) mula membenci Ayuni bcos he thinks"watz so great bout dis girl" sampai PA dia merangkap bespren sampai angau sgt kat Ayuni niTaufik tried ways & means to win Ayuni over (sampai d [...]

    5. Wowagik kisah mereka. Bermula dengan cinta tiga segi hingga sampai saat insan yg dicintai diserah kepada insan yg turut menyintainya terdahulu demi kebahagian. Adoi meleleh airmata bila terasa begitu besar pengorbanan insan yg dicintai demi meneruskan kehidupan disaat dia kecundang dek perjalanan kehidupan yg telah ditentukan buatnya. Besar dugaan yg perlu dihadapi. Kebahagian yg baru sahaja dikecapi terpaksa ditinggalkan selamanya. Mmg superb jalan jalan cerita novel ni. X menyesal beli dan pat [...]

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *