Semusim Kasih

Semusim Kasih Ailyn Batrisya menyertai rancangan realiti TV Pilihan Hati setelah dicabar rakan serumahnya Nadia Alah bukannya tidak pernah mengikuti rancangan realiti mencari jodoh sebegitu Sudah berlambak Tika uj

  • Title: Semusim Kasih
  • Author: Adzra Sue
  • ISBN: 9789670907130
  • Page: 484
  • Format: Paperback
  • Ailyn Batrisya menyertai rancangan realiti TV Pilihan Hati setelah dicabar rakan serumahnya, Nadia Alah bukannya tidak pernah mengikuti rancangan realiti mencari jodoh sebegitu Sudah berlambak Tika uji bakat berlangsung, seorang pemuda berjambang menegur Jiwa bertukar rasa, hati mula terpaut Saya Budin Budin Awak nak ketawa ketawa ajelah, Ailyn Saya tahu, namAilyn Batrisya menyertai rancangan realiti TV Pilihan Hati setelah dicabar rakan serumahnya, Nadia Alah bukannya tidak pernah mengikuti rancangan realiti mencari jodoh sebegitu Sudah berlambak Tika uji bakat berlangsung, seorang pemuda berjambang menegur Jiwa bertukar rasa, hati mula terpaut Saya Budin Budin Awak nak ketawa ketawa ajelah, Ailyn Saya tahu, nama saya buruk Episod pengenalan merungkai rahsia Hero Pilihan Hati, Yang Mulia Tengku Budriz Aizuddin dan Budin ialah orang yang sama Ailyn rasa mahu pengsan Sepanjang rakaman, hati sudah bertukar tawar Ailyn lebih rela tersingkir awal ya tak pernah bermimpi untuk berdampingan dengan Tengku Saya cuba uji bakat Pilihan Hati ni pun atas desakan Nadia Dan Tengku nak tahu nilai Tengku di mata saya Sama nilainya dengan ganjaran yang housemate saya tawarkan jika saya terpilih Tiga bulan top up prepaid handphone saya sebanyak 50 ringgit sebulan AilynMenafikan cinta buat Tengku Budriz, bukannya mudah Along Fidz pula sudah sekian lama memberi isyarat cinta Aduh, sesak rasa Kepala makin berserabut.Di penghujung Pilihan Hati, Tengku Budriz memilih Ailyn berbanding dua finalis akhir Pentas grand finale gamat sebut nama saya Awak sepatutnya pilih Juwita ataupun Ariana Bukannya saya Ailyn Sebab saya cinta awak I love you so much Susah sangat ke awak nak faham Tengku BudrizLautan mana yang tidak bergelora Begitu juga hati manusia Semusim menyemai kasih, duka bertandang lagi Apa makna termaterinya pernikahan, jika hanya untuk ditinggalkan Misteri kehilangan Tengku Budriz, angkara siapa Adakah ada bahagia untuk Ailynn Batrisya Milik siapakah dia sebenarnya

    One thought on “Semusim Kasih”

    1. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM17. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)The first few chapters agak best, then semakin cerita ni bertapak, N rasa ia menjadi semakin tidak menarik , ditambah pula dengan watak-watak yang tak semenggah. Pengolahan cerita juga kurang matang. Frankly speaking, ada banyak perkara dalam cerita ini yang didn't sit well with me.

    2. Perggghhhh Dia punya twist, mmg boleh wat org ternganga Seyesly budriz??!!! Bodo giler kot tindakan ko!! Sakit plak hati kite Ntah pape cam bebudak x gie skool Huhuhu Tapi budin, mmg anda lagi sengal!! Ada gak kekadang rasa cam nak sekeh skit tang kepala tue Br pueh yati den hah!! HeheheTp apa2 pun, x kisah la budin ke, budriz ker, anda pernah wat hati jatuh sayang. Ngeeee

    3. bestka sgt dgn budin yg sgt caring dan protective.sweet je budin ni.bl bc bk ni rs mcm budin ni spesies suami x pandai mrh ke??? hihihihi

    4. Banyak benda yang saya tak boleh terima tapi saya cuma senaraikan dua.Tak tinggal solat tapi boleh pegang2 dan cium2.Cinta tapi atas alasan nak jadi doktor boleh main passing kekasih pada orang lain.

    5. Serba salah nak rate novel niSebab pertama bayangkan that Im watching the running of The Bachelor on tv.aran ni tak berapa nak followYg kedua teringat cerita Calon Isteri Jutawan by another authorSituasi pemilihan hampir sama however jalan cerita berbeza. Quite menarik with plot twist.Boleh berangan tangkap mood konon jadi wanita pilihan yg cantik, comel dan serba boleh. Cehwahwhatever happened b4 & after sesi Pilihan Hati disebabkan tiga perkataanKERANA TENGKU BUDRIZ (TB)!!snapshots:-jutawa [...]

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *