De uitvreter / Titaantjes / Dichtertje

De uitvreter Titaantjes Dichtertje None

 • Title: De uitvreter / Titaantjes / Dichtertje
 • Author: Nescio
 • ISBN: 9789001561062
 • Page: 328
 • Format: Paperback
 • None

  One thought on “De uitvreter / Titaantjes / Dichtertje”

  1. Af en toe wat ploeteren door die 100 jaar oude teksten van Nescio. Archaïsch taalgebruik en een niet alledaagse verhalenreeks. Heb me er toch doorheen geslagen, vooral "Dichtertje" heb ik met plezier gelezen. Dit soort boeken moeten gelezen blijven worden!

  2. De Uitvreter: 5 sterren; Dichtertje: 3 en Titaantjes 4. Dan kom je op een gemiddelde van 4 sterren. Iedereen kent wel een uitvreter in zijn of haar omgeving. Japi is een tragisch figuur: niet zozeer Oblomov, maar eerder de krekel uit de fabel van de krekel en de mier (Aesopus). Prachtig beschreven in de eigen(-zinnige) stijl van Nescio. Voorts hebben zowel De Uitvreter als Titaantjes de mooiste openingszinnen van de vaderlandse literatuur 😉.

  3. Dit boek is me een tijd geleden aangeraden door iemand van wie het het favoriete boek was en daarom heb ik het gevoel dat ik mijn waardering moet toelichten. Dichtertje vond ik, vooral naar het einde toe, enigszins verontrustend en een beetje ongemakkelijk om te lezen, zoals onze literatuur dat wel vaker is (al is het, in tegenstelling tot veel van onze literatuur, wel genadig kort). Desalniettemin las ik verder, gelukkig maar, want De Uitvreter vond ik ontzettend goed; "Ik ben Goddank heelemaal [...]

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *