Hungerflickan - en berättelse om matmissbruk, ensamhet och pappalängtan

Hungerflickan en ber ttelse om matmissbruk ensamhet och pappal ngtan I Hungerflickan forts tter Hillevi Wahl den sj lvbiografiska ber ttelsen om Irmeli huvudpersonen i romanen K rleksbarnet som kom f r n gra r sedan Irmeli har blivit ton ring ker iv g p ett utbytes r

 • Title: Hungerflickan - en berättelse om matmissbruk, ensamhet och pappalängtan
 • Author: Hillevi Wahl
 • ISBN: 9789113032917
 • Page: 126
 • Format: Paperback
 • I Hungerflickan forts tter Hillevi Wahl den sj lvbiografiska ber ttelsen om Irmeli, huvudpersonen i romanen K rleksbarnet som kom f r n gra r sedan Irmeli har blivit ton ring, ker iv g p ett utbytes r i USA och drabbas av allt allvarligare tst rningar N r hon kommer hem djupnar problemen Men hungerflickan vervinner till sist uppv xtens sv righeter Varf r blev inteI Hungerflickan forts tter Hillevi Wahl den sj lvbiografiska ber ttelsen om Irmeli, huvudpersonen i romanen K rleksbarnet som kom f r n gra r sedan Irmeli har blivit ton ring, ker iv g p ett utbytes r i USA och drabbas av allt allvarligare tst rningar N r hon kommer hem djupnar problemen Men hungerflickan vervinner till sist uppv xtens sv righeter Varf r blev inte du missbrukare Den fr gan f r jag ofta n r jag r ute och f rel ser om barn till alkoholister Efter min f rra roman, K rleksbarnet, som till stor del var en sj lvbiografisk ber ttelse om min uppv xt som alkisbarn, har jag f tt tillf lle att m ta tusentals andra vuxna missbrukarbarn M nga k mpar sj lva mot ett missbruk De r precis som jag Vi har verlevt samma krig.Och jag blir alltid lika f rv nad ver den d r fr gan.Men det r klart att jag blev Spriten har jag klarat mig undan Drogerna ocks Men inte maten Maten blev min tr st Min snuttefilt Mitt lugnande medel Mitt s llskap n r ensamhetens svarta h l v rkte som v rst.Men jag har inte talat s rskilt h gt om det Inte f rr n nu F r det r en sak att tala om sina f r ldrars missbruk och skam Den h r skammen r min egen.S vars goda H r r min skam Och min l ngtan efter en pappa Min underbara ansvarsl sa knaspappa.Nu forts tter jag ber ttelsen om Irmeli Och nej, hon r inte jag Inte helt och fullt Men v ldigt n ra Hillevi Wahl

  One thought on “Hungerflickan - en berättelse om matmissbruk, ensamhet och pappalängtan”

  1. Sättet hon skrev på var så jäkla skönt. Vilka ord hon använde och hur hon tog dessa ord för att skapa meningar. Jag förstod direkt känslan hon försökte förmedla. Huvudkaraktären var lätt att relatera till. Det var det för mig i alla fall, som 15:årig flicka. Om inte annat så var det en läsvärd historia. Rekommenderas varmt!

  2. Rörande bok.Den var lite förvirrande ibland, lite snurrig. Men i överlag - rörande. Sista kapitlet gav mig gåshud.ändå tyckte jag inte så jättemycket om den - ibland var den lite väl provocerande, även om det kanske var nödvändigt

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *