Akhir Sebuah Cinta

Akhir Sebuah Cinta Kehadiran Khuzairi dalam hidup Mimi Atia telah mencabar kesabarannya sebagai seorang wanita

  • Title: Akhir Sebuah Cinta
  • Author: Siti Nur Dhuha
  • ISBN: 9789675234392
  • Page: 106
  • Format: Paperback
  • Kehadiran Khuzairi dalam hidup Mimi Atia telah mencabar kesabarannya sebagai seorang wanita.

    One thought on “Akhir Sebuah Cinta”

    1. Ok. Pertamanya aku beli novel ni sebab ada tulisan ‘PALING LARIS’ kat cover. Tapi tu la taste orang berbeza-beza. Aku tak suka cerita yang letak nama pelik-pelik dan panjang-panjang. Dalam cerita ni kisah Mimi Atia, Tengku Khuzairi dan Tengku Ezairy. Berkisarkan pembunuhan Tengku Hufzaireiy. Tengok nak taip nama pun aku kene ‘merujuk balik’ novel. Ceritanya tak berapa mengujakan tapi aku baca cepat jugak. Sebab tak larat dah nak baca cerita gaduh-gaduh adik beradik berebut perempuan yang [...]

    2. Dari awal pembacaanku, terus terang aku katakan aku benci dengan watak Tengku Khuzairi. Pertemuan dengan Mimi Atia berlaku apabila Tengku Khuzairi bersembunyi di rumah Mimi Atia apabila dia lari dari buruan polis kerana didakwa membunuh ayahnya sendiri.Selama Tengku Khuzairi tinggal di rumah Mimi Atia, hanya layanan buruk yg diberikan kepada Mimi Atia. Mimi Atia dilayan seperlu hamba. Namun diam-diam Mimi Atia memendam rasa kasihnya pada Tengku Khuzairi. Dalam pada masa yang sama, abang Tengku K [...]

    3. Dua saja komen hamba tentang novel pertama (kalau tak silap) tulisan Siti Nur Dhuha ini iaitu:1. Gaya bahasa dan susunan ayat-ayat sangat 'mentah'. Agak payah untuk hamba cerna.2. Jalan cerita yang hendak disampaikan sudah menarik tapi penulisannya mengecewakan.Tapi, hamba faham bukan senang untuk menghasilkan sebuah novel lengkap dan sangat payah untuk menghasilkan novel pertama yang sempurna. Hamba sendiri pun tak mampu dan untuk itu tahniah untuk Siti Nur Dhuha. (^_^)

    4. Mimi Atia & Tengku KhuzairiHampehhss betol si Tengku ni!!Kalau suka cakaplah suka!Ni tak, habes dia hamput nye si Mimi sian dia huhu :(Tengku Khuzairi: I love you so much.Mimi Atia: I hate you so much!! :p

    5. Boleh tahan. Tak rugi baca. Jalan cerita okey, walaupun ada sedikit kurangnya. Biasa lah tu. Tak akan ada yang sempurna. Apepn, tahniah penulis.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *